victorian villa

The generous proportions of this Victorian Villa allowed us to create an expansive family home for our clients. We retained and enhanced the traditional features and proportions of the original house then modernised its jumble of rear extensions to create contemporary spaces connected to the garden.

A full basement was formed beneath the property to add luxurious health facilities; a tranquil spa, swimming pool, sauna, steam room and gym. The basement spaces are lit with daylight from generous traditional front light wells and crisp glass floor lights.

The neglected attic was converted and connected to the rest of the home to provide a private master suite with double bathroom, his and hers dressing rooms, lounge and bedroom.

See our drawings and sketches here

Photography by Jaap Oepkes